Мусака със спанак и кайма

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

На пък на твърдението, че мусаката е сложно ястие, ние сме на мнение, че даже си е много лесно. А най-хубавото е, че има страшно много разновидности. С други думи – момичета, ще има да очаровате своите мъже до безкрай!

А сега ви предлагаме да пробвате една рецепта за мусака със спанак и кайма...

Необходими продукти:
500 гр кайма
1 кг спанак
40 мл олио
5 яйца
1 връзка лук кромид пресен
10 гр брашно тип 500
250 мл краве кисело мляко
1/2 връзки магданоз пресен
подправки на вкус

Начин на приготвяне:
Запържете ситно нарязания лук в мазнината. След като омекне, прибавете каймата и подправете със сол и подправки на вкус.

Оставете леко да се запържи, като разбърквате, след това махнете от огъня и оставете настрана.

Задушете спанака в малко подсолена вода и като поомекне, го извадете и изцедете в гевгир.

Сварете 2 яйца до твърдо и ги нарежете на парченца. Разбъркайте ги със задушения спанак, олиото и магданоза.

В намазнена тава започнете да редувате двете смеси – спаначената и тази с кайма, като първият и последният слой трябва да бъдат от спаначената смес.

Налейте 1 кафеена чашка топла вода и сложете ястието да се пече във фурната.

Когато се запече, залейте със смес от разбитите 3 яйца, киселото мляко и брашното.

Допечете ястието, докато придобие златист вид.

Добър апетит!  


 

Коментари към "Мусака със спанак и кайма ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg