На пък на твърдението, че мусаката е сложно ястие, ние сме на мнение, че даже си е много лесно. А най-хубавото е, че има страшно много разновидности. С други думи – момичета, ще има да очаровате своите мъже до безкрай!
А сега ви предлагаме да пробвате една рецепта за мусака със спанак и кайма...
Необходими продукти:
500 гр кайма
1 кг спанак
40 мл олио
5 яйца
1 връзка лук кромид пресен
10 гр брашно тип 500
250 мл краве кисело мляко
1/2 връзки магданоз пресен
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Запържете ситно нарязания лук в мазнината. След като омекне, прибавете каймата и подправете със сол и подправки на вкус.
Оставете леко да се запържи, като разбърквате, след това махнете от огъня и оставете настрана.
Задушете спанака в малко подсолена вода и като поомекне, го извадете и изцедете в гевгир.
Сварете 2 яйца до твърдо и ги нарежете на парченца. Разбъркайте ги със задушения спанак, олиото и магданоза.
В намазнена тава започнете да редувате двете смеси – спаначената и тази с кайма, като първият и последният слой трябва да бъдат от спаначената смес.
Налейте 1 кафеена чашка топла вода и сложете ястието да се пече във фурната.
Когато се запече, залейте със смес от разбитите 3 яйца, киселото мляко и брашното.
Допечете ястието, докато придобие златист вид.
Добър апетит!