Мъдрите думи на неповторимата Мерил Стрийп

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Лица

На 22 юни 1949 в Ню Джърси се ражда Мери Луис Стрийп. Светът обаче я познава като неповторимата Мерил Стрийп, актрисата, която разплаква и разсмива от големия екран. Носителка на три награди Оскар и номинирана цели 17 пъти, което я прави и актрисата с най-много номинации, Мерил Стрийп е жива легенда на Холивуд.  

Няма как да не си припомним проникновените думи, които изразяват философията на живота на тази необикновена жена, и да се поучим от тях.

 

"Всичко, което ни прави щастливи, е много просто: любовта, сексът, храната. Всичко останало - властта, влиянието, силата - всички тези неща могат да вземат превес над това, което наистина си струва в живота. Но докато имаме какво да ядем и покрив над главата си, докато жизнените ни нужди са задоволени, това, което ни прави най-щастливи, е много просто."

"Трябва да приемете остаряването. Животът е скъпоценен и когато сте загубили много хора, тогава осъзнавате, че всеки ден е подарък."

"Моят съвет: не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя."

"Работа ще остане, каквото и да стане."

"Мисля, че трябва да намериш собствения си път. Собствените си правила. Всеки има собствено разбиране за себе си и на него трябва да разчита. В крайна сметка, важното е това, което изглежда правилно за теб. Не това, което майка ви е казала. Не това, което една актриса ви казва. Не това, което някой си ни е казал, освен ако не е онова малко спокойно гласче вътре в нас."

"Хубаво е да направиш онова, което нямаш желание да правиш; трябва да се опитате да направите онова, за което не сте надарени автоматично. Много е важно да опитате."

"Винаги си спомням думите на Катрин Деньов: "На определена възраст жената трябва да избира – или лицето, или фигурата“. Избрах лицето. А останалото… Седя върху останалата част.“

 

Вижте още:

Неугасващите звезди от екрана, оставили трайни следи след себе си (Част 1)

Неугасващите звезди от екрана, оставили трайни следи след себе си (Част 2)


 

Коментари към "Мъдрите думи на неповторимата Мерил Стрийп":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg