Най-големите заблуди за пушенето

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Макар, че сега дебатите за и против пушенето отново са актуални, всъщност те абсолютно винаги са съществували в обществото. Интересното е, че в началото цигарите са рекламирани като нещо полезно. Но с течение на времето фактите разбиват на пух и прах рекламните лозунги. Нека не се лъжем – цигарите са вреден навик! Не търсете ползи, защото няма. Не търсете истина и в следващите митове за тютюнопушенето, защото и такава също няма. 

 

Пушенето те прави секси

Гледаме телевизионни реклами и билборди, където мачото е захапал цигара, а привлекателната и фатална дама предизвикателно изкарва дима, сякаш ти казва „Не си играй с мен!“

В реалността, обаче, какво секси има в пожълтелите от дима зъби и лошия дъх? При това тютюнопушенето е основен фактор за появата на целулит. Ако пък погледнем въпроса за увереността, всички знаем, че когато пушачите са притеснени или нервни, първото, което правят, е да запалят цигара.

 

Пушенето помага за отслабване

Притъпяват чувството за глад и ни помага да изгорим мазнините

Огледайте се внимателно. Колко пълни хора пушат! При това имат дългогодишен стаж, през който би трябвало да са от фини по-фини. И все пак в твърдението има някаква истина, но тя не е точно такава, каквато си я представяте. Отслабването на пушача се дължи на негативните последици от никотина върху стомашно-чревния тракт. Когато спре да пуши, тялото му започва да работи нормално. Така че, ключът към хубавата фигура не е в цигарите, а в здравословния начин на живот.

 

Пушенето действа срещу стреса

Както вече споменахме, в случай на напрежение, пушачът веднага пали цигара, която да „го отпусне“.

Всъщност чувството е приятно… точно за 3 минути. Влязъл в организма ни, цигареният дим започва да убива витамините и минералите, част от които са страшно важни за укрепването на нервната система. Ако искате да разкарате стреса ви е нужен кислород! Да излезете на чист въздух и да вдишате и издишате няколко пъти дълбоко, ще ви подейства многократно по-успокояващо. Освен това, след не особено дълго време, тялото ви ще си поиска следващата доза никотин, което върви с… нервност и раздразнителност.

 

Вижте още:

Няколко съвета как да откажем цигарите

Колко точно ще напълнеете, ако спрете цигарите?
 


 

Коментари към "Най-големите заблуди за пушенето":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg