Най-големите недостатъци на мъжете

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

По принцип човешките недостатъци не се различават по пол. Но някои черти на характера по-често се проявяват при мъжете, затова сме и по-склонни да ги приписваме предимно на тях. Решихме да ви покажем не само най-големите недостатъци на господата, но и да се опитаме да намерим обяснение за тях. Това може би ще помогне на много жени да бъдат по-толерантни… Или пък не!

 

1. Мъжете избягват проблемите

Едва ли ще срещнете жена, която да не се оплаче, че поне половината от мъжете в живота й са се престрували, че всичко е наред, а всъщност това не е било така. Идва момент, в който мъжете се оттеглят, насаме, потънали в мисли. Точно тогава дамите решават, че това си е типично бягство от проблема… Отново!

Но от психологическа гледна точка нещата не са съвсем така. Мъжът обмисля внимателно ситуацията, той има нужда от време, за да разбере, анализира и вземе решение как да действа. А, за да стане това, на него му трябва тишина и спокойствие. Докато при нежния пол, естественото развитие е моментален разговор, чрез който се очаква решението да се появи от само себе си.

Мъжете са различни, на тях им трябва време проблемът да „отлежи“, затова, ако имате малко търпение, ще разберете, че комуникацията и разбирателството помежду ви не са чак толкова сложни.

 

2. Мъжете не изпълняват обещанията си

Всеки мъж иска да бъде нещо като супер герой, който да премести дори планина, ако любимата му поиска. От друга страна жените искат всичко сега, на момента. Ако са успели да изтръгнат положителен отговор, при едно съвсем леко забавяне започват да обвиняват партньора си в мудност и нехайност. И скачат, по-уверени от всякога, да му покажат, че могат да се справят многократно по-добре от него. Това наслагва напрежение, комплекси и неудовлетвореност, които са много опасни за всяка връзка.

Стремейки се да не покаже слабост, мъжът предпочита да обещае. Стремейки се да избегне натякване, мъжът предпочита да обещае. Стремейки се да избегне скандал, мъжът предпочита да обещае. А жената – тя иска на всяко нейно желание да й бъде отвърнато с „Добре, обещавам!“

Съгласете се, че дори супер героят не може да задоволи всеки каприз. Сега се замислете колко капризи, наред с важните неща, проявявате на ден? Бъдете честни!

 

3. Мъжете изневеряват

Едва ли мъжете започват връзка с ясното желание да си лягат с други жени. Сексът е хубаво нещо, но изневярата безспорно е съпътствана от солидна доза стрес. Затова се спираме на първото - сексът е хубаво нещо! И мъжете не могат без него!

Доста жени с течение на времето го свеждат до 1 път месечно, дори и 1 път на 2 месеца. Няма как да стане! Намелете малко оправданията с главоболие и правете секс с мъжа си. Защото само на самозадоволяване (а той го прави) няма да издържи дълго.

Другата основна причина за изневярата на мъжете е постоянното мрънкане, цупене, държане под контрол и стремеж към тотална промяна на характера и навиците им от страна на техните половинки. Представете си, ако той поне по няколко пъти на ден ви обяснява, че нищо не става от вас, че се чуди защо сте заедно, че му е писнало от досадните ви привички и държи да станете нещо, което не сте. Няма ли да ви се прииска да отидете при друг, който ще се отнася нормално и уважително с вас?

 

4. Мъжете лъжат

Макар, че тръбим постоянно колко много държим на искреността, едва ли има мъж, който да не е разбрал, че във връзката си с която и да е жена, той ще трябва да лъже. Женската природа има своите странности и това е една от тях. Просто има неща, за които предпочитаме да ни се спести истината. И мъжете чудесно разбират това!

Какво предпочитате да ви каже, че сте напълняла или да ви каже, че сте супер секси? Да ви каже, че изглеждате перфектно в новия тоалет или да ви каже, че дрехите ви стоят нелепо, при това съчетанието е отвратително? Да, и той предпочита да излъже!

Лошото е, че границата между тези благородни лъжи и сериозните лъжи е изключително тънка. Затова господата ще трябва да внимават да не я прекрачат. Ако това стане, излагат на риск дори и най-силната любов.

 

5. Мъжете не обичат да разговарят

След тежък ден мъжете имат едно-единствено желание – да останат на спокойствие или да си намерят начин да релаксират. Това нежният пол редовно възприема като неуважение или липса на желание за комуникация. Съответно започва едно главоломно нарастване на напрежение, обикновено преминаващо в още по-главоломен скандал.

Факт! Мъжете слушат едва около 10-15 секунди от това, което им казваме, след това започват да използват заучени фрази, преструвайки се, че поддържат разговор. Но не, защото пренебрегват или не уважават жените си. А защото добре знаят, че те се интересуват по-скоро от резултата, отколкото от процеса на разговора. Затова и не обръщат голямо внимание на детайлите.

 

Сигурно в главата ви идват още безброй мъжки недостатъци! И това пък е най-големият недостатък на жената. Тя винаги се стреми да определи дефектите, вместо да обърне внимание и на положителните черти. Помислете върху това!
 

 

Вижте още

7-те най-големи слабости на мъжете

Как жените прецакват връзките си?


 

Коментари към "Най-големите недостатъци на мъжете":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg