Най-добрите страни за живеене

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

За запалените пътешественици да стигнат до райски остров на другия край на света вероятно е сбъдната мечта. Всъщност за хората, които обичат да пътуват, всяко тръгване към близка или далечна дестинация е като сбъдната мечта. Но докато някои отиват и се връщат, други отиват, за да останат. Мислили ли сте за преместване в чужбина? Сигурна съм, че на всеки от нас поне веднъж му е минавала такава мисъл, няма как.

А замисляли ли сте се къде бихте се преместили? Вероятно всеки си има любимо кътче от света, което го привлича магнетично. Може би първите страни, които биха изскочили в съзнанието ни, когато говорим за преместване, са Франция, Италия, Германия, може би Швейцaрия, но какво ще кажете за по-далечни и екзотични страни?

InterNations, най-голямата световна мрежа за хора, които живеят и работят в друга страна, не в родната си, предлага класация на най-добрите страни за живеене. Над 14 400 емигранти са взели участие в анкетата и в резултат са подбрани 10-те най-добри страни. Участниците в анкетата са отговаряли на въпроси, свързани с качеството на живот, установяването, намирането и условията на работа, доходите и всички разходи за живот.

 

10. Австралия

 

Страхотен климат, красиви гледки и многобройни възможности за отдих – Австралия изглежда с „приятелски настроена“ природа. Емигрантите намират за лесно да свикнеш с австралийската култура и бързо може да се почувстваш у дома си в тази красива страна.

 

9. Канада

 

Четирима от петима чужденци подчертават приятелското отношение на местните към чуждестранните граждани, което, съвсем логично, ги кара да се чувстват добре дошли в Канада. В Канада ще намерите и един куп възможности за отдих, особено за семейства с малки деца, които усещат и много позитивни възможности за отглеждане на децата си.

 

8. Панама

 

Това може и да ви се стори много интересно. Но според анкетираните от InterNations, след преместването си в Панама те са се почувствали много по-щастливи. 14% от отговарящите посочват, че са взели решение да се преместят там, за да си осигурят по-добро качество на живот.

 

7. Тайланд

 

Сред причините да предпочетете Тайланд може да са ниските разходи за живот, приятелски настроените местни и страхотното време. Единственият недостатък е, че образованието за децата на чужденците е доста скъпо. Ние пък бихме добавили и наистина впечатляваща и екзотична природа!

 

6. Нова Зеландия

 

Голяма част от преместилите се да живеят в Нова Зеландия от други страни намират опциите за отдих и развлечение за изключителни. Обстановката е приятна, а местните и тяхната култура карат всички да се чувстват като у дома си.

 

5. Люксембург

 

Професионалните възможности са това, което привлича хората към Люксембург. Работата им е добре осигурена във всички аспекти, но освен това балансът между кариера и личен живот не е мираж, а напълно реален.

 

4. Сингапур

 

Сингапур открай време е много примамлива дестинация за любителите пътешественици, но ето че един от азиатските тигри се оказва място и за тези, които по-високи доходи. Отличните стандарти на живот, качеството на здравните грижи и местната инфраструктура, както и липсата на езикова бариера, са сред най-привлекателните неща за чужденците.

 

3. Малта

 

Според взелите участие в анкетата емигранти, Малта е най-добрата дестинация за работа в чужбина. Удовлетворението от работните условия е много голямо, а хората са щастливи с възможностите за кариера, баланса между личен живот и работни часове.

 

2. Мексико

 

Не ни изненадва фактът, че Мексико привлича като магнит туристи, но ето че страната на сомбрерото и кактусите заема топ място в класацията на най-добрите страни за живеене. Анкетираните споделя, че е много лесно да свикнеш с мексиканската култура и 90% от тях оценяват високо приятелското отношение на мексиканците.

 

1. Еквадор

 

Големият победител тук е Еквадор. За втора година страната печели първото място като топ дестинация за живеене и за мъжете, и за жените.

 

Снимки: Pinterest

 

Вижте още:

7 ресторанта с гледки, които спират дъха

10 от най-малките къщи в света. Красиви са!


 

Коментари към "Най-добрите страни за живеене ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg