Най-полезните заместители на захарта

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Много от нас, дамите, предпочитат да пият сутрешното си кафе със захар, обожаваме сладкишите и изобщо падаме си по сладката страна на живота. Но прекалената консумация на захар може не само да навреди на фигурата ни, но и сериозно да застраши здравето ни. Изкуствените подсладители донякъде могат да бъдат решение на това, но не винаги и не всички. Затова ние ви предлагаме да се запознаете с трите най-полезни естествени заместители на захарта. Ето кои са те.

Стевия
Това е древна билка, която има 0 калории, но в същото време е 40 пъти по-сладка от захарта. Тя е много здравословен подсладител, който може да бъде намерен без проблем и на българския пазар. Все пак, лекарите съветват да не прекаляваме с консумацията й, защото в големи дози стевията може да причини понижаване на кръвната захар и на кръвното налягане.

Ксилитол
Ксилитолът е вид многоатомен захарен алкохол, който се извлича от някои растения и се използва като естествен подсладител. Благодарение на антибактериалните си свойства той може да забави стареенето и да укрепи имунната ни система.

Луо Хан Гуо
Това е много сладък плод, чиято родина е Китай. Екстрактът от Луо Хан Гуо е 250% по-сладък от захарта, но и далеч по-полезен от нея, тъй като е известен със способността си да стабилизира кръвната захар. Продуктът може да се използва без проблеми за готвене и печене.


 

Коментари към "Най-полезните заместители на захарта":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg