Направете работата от вкъщи по-ефективна!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Работата от вкъщи може да има много предимства, но недостатъци също не липсват. Може би най-големият от тях е, че човек се концентрира много по-трудно. Решение на проблемите обаче винаги има! Ние изготвихме план, който да улесни ежедневието на всички жени, които работят от дома си. Научете и вие, как да направите работата си от вкъщи поне една идея по-ефективна.

 

o   Установете работно време.

Ако не установите ясни правила в това отношение най-вероятно или ще работите твърде много, или пък прекалено малко. Задължително отделете и 30 мин. за обедна почивка, както и по 10 мин. за няколко кратки почивки.

 

o   Създайте работно пространство.

Отделете малко пространство от дома си, което да е предназначено за ваш офис. Работата от дивана може и да звучи доста добре, но позицията на седене предразполага към почивка, а не към работа. Най-добре инвестирайте в  удобен офис стол, който ще държи тялото в комфортна позиция за работа с компютър.

 

o   Правете си списъци.

Всяка сутрин правете списък със задачите, които трябва да свършите през деня. Направете и списък с това, какво не трябва да правите по време на работа – всяко нещо, което лесно ви разсейва. Така ще контролирате времето си по-добре и няма да имате отклонения от графика.

 

o   Поощрявайте се сами!

Шефът няма да дойде да ви потупа по рамото за добре свършената работа, затова е важно да се награждавате сами. Позволете си по-дълга почивка или дори почивен ден, ако сте изпреварили графика си.

 

o   Излезте навън.

Задължително сменете обстановката. След като приключите работа задължително се разходете поне за 1 час. По този начин, прибирайки се обрано, ще имате чувството, че се връщате в дома си, а не обратно в офиса. 

 

Вижте още:

Закъсняваш за работа? Не казвай това…

Истината в обявите за работа!


 

Коментари към "Направете работата от вкъщи по-ефективна!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg