Не бързай да му се сърдиш! Първо си отговори на тези въпроси

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Ние, момичетата, често преувеличаваме нещата и се сърдим за глупости. Което, ако се замислите реално, си е чиста загуба на време. Време, което можем да прекараме доста по-приятно с половинката си. Разбираме, че в такива ситуации е трудно да погледнем на нещата обективно. А после ни минава! Затова, за да не позволявате на неприятните моменти да изместят положителните, ето върху какво трябва да се замислите, преди да се разсърдите на любимия.

Иска ли наистина да ме нарани?
Да, може и да му се е изплъзнала някоя по-остра дума, но помислете добре дали не сте го провокирали за това! Може да е имал лош ден или да е бил изморен, а вие да сте му мелили сол на главата за нещо. В такива моменти по-добре подходете с разбиране, все пак и той е човек!

Той знае ли, че това ме дразни?
Ако вашият човек е правил нещо 100 пъти и вие не сте му споделили, че това ви дразни или обижда, не чакайте на 101-вия път да се сети сам! Научете се да си казвате директно кое в поведението му ви наранява. Така ще избегнете много неприятни конфликти.

Аз правила ли съм същото?
Не е честно да смятате, че нещо е позволено на вас, а на него не.
Например, ако се е прибрал почерпен след среща с приятели, нямате право да му се сърдите при положение, че и вие направихте същото миналата седмица! В противен случай сте просто егоистична…

Толкова сериозно ли е, колкото си мисля?
Често ни се случва да преувеличаваме дадена ситуация.
Примерно, ако гаджето не е изхвърлило боклука, не е нужно да си вадите генерални изводи, че е несериозен или че ви смята за прислужница. Напълно разбираме, че подобни дребни неща са в състояние да ви изкарат от нерви. Но наистина е по-добре нормално да му обясните, че не ви е приятно да вършите цялата домакинска работа и че той трябва да поеме с отговорност за така или иначе малкото задължения, които има.


 

Коментари към "Не бързай да му се сърдиш! Първо си отговори на тези въпроси":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg