Не говори, РАЗГОВАРЯЙ с него!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Знаете ли колко често повишавате тон или използвате кофти интонация при разговор с половинката? И в повечето случаи дори не се усещате! За да избегнете излишните караници и неприятни моменти във връзката ви, ви предлагаме няколко съвета как да се научите да разговаряте по-нормално с хората около вас.

Дайте си време
Прибирате се изнервени от работа и първото нещо, което правите, е да си го изкарате на човека до вас. Дайте си време за релакс, ако трябва поговорете с близките си да не ви закачат поне 30 минути.

Изслушайте преди да реагирате
Много важно правило е първо да изслушате какво ви говорят и след това да реагирате.
Масово хората се хващат за определена дума още в средата на изречението и не оставят човека отсреща да се доизкаже. Или пък са сигурни, че знаят как другият ще продължи. Не го правете, така никога няма да се получи ефективна комуникация.

Никога не е късно да се поправите
Ако усетите, че сте повишили повече тона или че сте пуснали язвителна забележка, веднага се поправете. Извинете се, че сте прозвучали грубо и обяснете нормално какво сте искали да кажете.

Използвайте примери
Имайте предвид, че едни и същи думи могат да бъдат разбрани различно от различните хора. За да сте по-ясни, използвайте примери.
Това със сигурност ще ви помогне, защото повечето разговори преминават на висок тон, когато единият от вас усеща, че другият не схваща мисълта му.
 


 

Коментари към "Не говори, РАЗГОВАРЯЙ с него! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg