Не заплашвай, че го напускаш, ако наистина не смяташ да го направиш!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

 

С вашия човек сте заедно от доста време. Видели сте и добро, и лошо. Обича те го, имате си своите хубави спомени с него и все пак, единственото, което ви се иска като го погледнете, е да му завъртите един-два звучни шамара, ама така, че да ги запомни. Само дето и да го направите, добре си знаете, че това няма да помогне, след като поредната ви заплаха, че ще го напуснете, ако не се промени, отново нямаше ефект.

 

И не си мислете, че сте единствената. Много жени са минали и минават по този път. Той пак прави сериозен гаф. Вие пак си опаковате багажа, решена, че този път си тръгвате завинаги. И още преди да сте завършили с първия сак, започват колебанията. Защото знаете, че този път той няма да ви спре. Залива ви вълна от смесени емоции, мисли и въпроси, чиито отговор не намирате, докато не стигате до заключението, че не можете да го напуснете. Отново!

 

Защо? Обичате го прекалено много? Вярвате, че не можете да живеете без него? Няма да успеете да срещнете някой по-добър? Откровено си признавате, че ви е страх да останете сама? Или пък го обръщате философски, че проблеми не се решават като бягаш от тях?

 

Какъвто и да е случая, трябва да сте наясно, че щом повече от веднъж сте искали да прекратите връзката си, а не сте го правили, то тя е нездравословна за вас. Нито пък човекът е подходящ за вас. Защото идеята на цялата работа не е вие да сте в постоянен стрес, опитвайки се всячески да го накарате да спре да ви наранява.

 

И най-голямата грешка е да го заплашвате с раздяла, при положение, че нямате намерение да го оставите. Той ще се хване веднъж, може би два пъти. Но как очаквате да ви приеме на сериозно, след като дори на „последната инстанция“ му се разминава за едни и същи неща? И така заплахата, че ще го напуснете не само губи своят ефект, но посланието, което носи, е: „Прави каквото си искаш, аз така или иначе няма да си тръгна!“ И така той ще прави каквото си иска, а на вашите заплахи, че ще сложите край, ще се усмихва презрително.

 

А вие трябва да знаете стойността си! Ако сте жена, която се раздава за своя любим, грижи се за него и се старае да му осигури уют и комфорт, то съвсем нормално е да получавате същото и от него. В случай, че това не става, опитайте да поговорите, да го поощрявате, когато се старае. Пък, ако той много държи на вас, ще се научи да се съобразява. Но в никакъв случай не го заплашвайте с раздяла, при положение, че няма наистина да го напуснете. Защото в крайна сметка, тези безпочвени заплахи, ще се обърнат срещу вас!


 

Коментари към "Не заплашвай, че го напускаш, ако наистина не смяташ да го направиш!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg