Нещата, които могат да променят живота ти

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Наскоро в мрежата ми попадна интересна дискусия – кои са онези неща, които могат да променят живота ти. И, разбира се, нямаше как да не се запитам какво наистина е това, което може да внесе сериозна промяна в начина ни на живот и настройката ни към света, ако започнем да го правим редовно.


1. Не отлагай. Нищо. Толкова сме свикнали, че уж сме свързани един с друг, че сме наблизо, че отлагаме срещи с любими хора и неусетно се търкулват години, в които само си пишем във фейсбук. Не отлагай, обади се още сега и си уреди среща с човек, който ти липсва. Не отлагай и работата – колкото повече я отлагаш, защото ще я свършиш следобед, утре, другиден, толкова повече се натрупва, толкова повече се изнервяш и ето как не ти остава време да се видиш с любим човек. Не отлагай и покупката на супер готината рокля – не ограничавай сама онези малки удоволствия, които носят радост.


2. Научи се да обичаш тялото си, но и се грижи за него. Напълно подкрепям това, че най-важното е първо да приемем и обикнем тялото си такова, каквото е. Но и вярвам, че трябва да се грижим за него. Започни да тренираш, не защото някой иска да изглеждаш като Барби, а защото тялото ти има нужда от движение, за да е здраво.


3. Промени отношението си към парите. Спри да повтаряш "нямам", започни да казваш "винаги имам достатъчно за всичко, което ми е необходимо". Трудно е да се изкорени една нагласа, но не е невъзможно. И ще се изненадаш колко различен човек ще бъдеш и колко различни ще бъдат нещата, които ти се случват, когато повярваш искрено, че пари винаги има.


4. Не се тревожи за дребни неща. Човекът има ужасяващата склонност да се изпълва с тревоги за какво ли не. За неща, за които никак не си струва да се тревожи. Научи се да приемаш спокойно нещата, които се случват около теб. Нямаш представа как ще те преобрази това.


5. Не се страхувай да се разделяш с хората. Свързано е с това по-горе – една от големите тревоги на човека е да не остане сам и изолиран. Но ние сме социални животни. Срещаме се, разделяме се, вървим по пътя си и настигаме хора, те настигат нас, подминаваме и сме подминавани – такъв е животът. По-добре е да осъзнаеш и приемеш, че хората идват и си отиват от живота ни, отколкото да пазиш в него хора, които те тровят с негативни емоции. Няма нищо по-лошо от тъмнина и ужас в собствения ни вътрешен свят.


6. Чети книги. Много книги. Четящият човек живее не един, а много животи. Четящият човек пътува по света. Четящият човек стига до прозренията за себе си и собствения си живот, които го променят и го превръщат в този, който иска да бъде. Четящият човек има силата да бъде себе си.


7. Научи се да оценяваш малките моменти в живота и се   смей с глас  ! Погледни небето, тревата, цветята, птичките и бъди благодарна за всичко, което имаш в този миг. Усмихни се и никога не забравяй, че колкото повече се усмихваш, толкова по-щастлива се чувстваш.


8. Изключи телефона и намери време за себе си. Много е важно! Омагьосани сме от технологиите и съществуваме с глави забити в телефоните. Но това не е живот. Животът е навън – в слънцето, което изгрява, в аромата на цъфналите дървета, в докосването на любимия човек, в гласа на този, с когото говориш. Намери време, което ще посветиш на себе си, но далече от компютри и телефони. Научи се да оставаш насаме със себе си и ще видиш колко по-доволна и щастлива ще бъдеш. И още нещо важно – когато си с приятели и близки, дръж телефона си в джоба! Хората са по-ценни.


9. Бъди себе си,   мисли за себе си  . Здравословният егоизъм е нещо много важно, ако искаш отношенията ти с другите да са наред. За да имаш пълноценни връзки с другите, трябва да имаш такава със себе си. Отдели си време и внимание и цени поривите на сърцето си.


10. Пътувай! Нищо не прави човек толкова богат, колкото пътуването. Светът е толкова разнообразен, че е абсурдно да си мислиш, че го познаваш понеже си ходила на почивка в Гърция. Нищо не отваря съзнанието така, както срещата с други култури и ценности. Нищо не внася в сърцето толкова разбиране и обич към другото човешко същество, както срещата с непознати хора на непознато място. Нищо не те кара да оцениш всичко, което имаш, както опознаването на различните начини на живот. Пътувай!
 

 

Вижте още:

Нещата, за които не сме длъжни да даваме обяснения!

 

Начините да обичаме себе си още повече!


 

Коментари към "Нещата, които могат да променят живота ти":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg