Няколко съвета за нанасянето на спирала

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим
Красивите мигли несъмнено са в основата на грима. Понякога дори без да се налага да използвате друг грим, само спиралата е способна да озари и подчертае лицето ви.
 
Точно затова подбрахме и няколко съвета за нанасянето на спирала, които ще ви помогнат да имате перфектни и безупречни мигли.
 
1. Намерете правилната спирала
 
Всички имаме различни мигли, така че е логично да искаме и различни неща от спиралата. Помислете си дали искате обем, дължина, дебелина или пък извивка и съобразете избора си на спирала с желания ефект.
 
2. Използвайте праймер
 
Нанасянето на праймер е задължително, ако не искате да видите спирала си размазана в момента, в който излезете през вратата. Той също така ще направи миглите ви по-здрави и дебели, а в някои случаи дори може да стимулира растежа им.
 
3. Използвайте пудра
 
Затворете очите си и нанесете съвсем малко количество пудра върху миглите си преди да нанесете спиралата. Тя ще действа като праймер и ще ги накара да изглеждат по-обемисти и дебели.
 
4. Въртете четката 
 
Според гримьорите, въртенето на четката, докато нанасяте спиралата удължава миглите и ги прави да изглеждат по-обемисти. В случай, че сте изпитвате трудности - има спирали с автоматични въртящи се четки, които са изключително удобни.
 
5. Вибрираща четка за спирала
 
Точно както въртящата се четка, вибриращите четки за спирала са направени, за да имитират зиг-заг техниката при нанасяне на спирала. Тя ще направи миглите ви по-дебели, по-дълги и обемисти.
 
6. Премахвайте излишната спирала
 
Забелязвате ли остатъци от спирала по клепачите си, след като сте я нанесли? Можете лесно да предотвратите като използвате лъжица или кредитна карта. Просто поставете лъжицата или картата върху клепача си, за да избегнете този проблем.
 
7. Използвайте еднократна четка
 
В случай, че намирате нормалната си четка за спирала твърде голяма за долните мигли може да опитате с друга четка, потопена в същата спирала. 
 
В много магазини за козметика има безплатни еднократни четки за спирала, които обикновено са по-тънки и малки, което ги прави перфектни за по-прецизно нанасяне.
 
8. Почиствайте четката на спиралата
 
За да избегнете наслояване, начупване и изветряване на спиралата се препоръчва да премахвате и почиствате излишната спирала от четката. 
 
Също така е много важно да не забравяте да не "помпате" четката на спиралата, защото се пълни с въздух и в резултат спиралата ви се изсушава.
 
9. Погледнете се от друг ъгъл
 
Дърпайте се от огледалото от време на време, когато нанасяте спирала, за да видите как изглеждат миглите ви от различни ъгли.
 
Така ще може да прецените по-лесно, ако имате нужда от повече или по-малко спирала и в резултат да имате перфектен грим.
 
10. Сресвайте миглите си
 
След като сте готови с нанасянето на спиралата, още преди да са изсъхнали миглите, използвайте гребен за мигли, за да ги срешите. 
 
Той ще отдели косъмчетата на миглите, а също така ще събере излишната спирала. 

 

Коментари към " Няколко съвета за нанасянето на спирала":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg