Вкусни, полезни и с по-малко калории – какво друго може да иска човек от една порция палачинки?
Може би да е гарнирана с любимото сладко от баба? Но това го оставяме на вас, а от нас една бърза рецепта за овесени палчинки, точно като за неделна следобедна закуска!
Необходими продукти:
4 ч. ч. овесени ядки
1 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. захар
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. сода бикарбонат
щипка сол
4 ч. ч. суроватка
4 яйца
1/2 ч. ч. разтопено масло или олио
2 ч. л. ванилия
Начин на приготвяне:
Първо смесете овесените ядки, брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта в голяма купа и ги разбъркайте.
В друга по-малка купа разбийте яйцата и ги смесете с останалите продукти в по-малка купа.
Започнете бавно да смесвате двете консистенции, като постепенно изливате яйчената смес в по-голямата купа. Важно е да не спирате да бъркате постоянно.
Оставете сместа да престои между 30 и 45 минути, за да се сгъсти. Ако се сгъсти прекалено много, прибавете още суроватка и пържете палачинките в нагорещен тиган.
Накрая гарнирайте с каквото ви душа иска – пресни плодове и сметана, плодово кисело мляко, шоколад, а ако имате от сладкото на баба най-добре!
Да ви е вкусно!