Печено пиле с… грейпфрут

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако искате да се изявите като майстор готвач и да зарадвате любимите си хора с нещо вкусно, но не разполагате с много време, ето я рецептата. Приготвянето на това печено пиле с грейпфрут не изисква кой знае какви усилия, но резултатът гали небцето…

 

Необходими продукти:

1 пиле

1 и 1/2 с. л. сладък червен пипер

1 с. л. олио

сол

1-2 броя грейпфрут

 

Начин на приготвяне:

Пилето се измива и подсушава. Натрива се със сол отвътре и отвън.

В купа се разбъркват олиото и червеният пипер и пилето се намазва с приготвената смес от всички страни. Най-лесно става с помощта на четка.

Грейпфрутите се разрязват на 4 части и се пъхат във вътрешността на пилето – толкова, колкото се съберат. То се поставя в огнеупорна тава, застлана с алуминиево фолио.

Фурната се загрява на 170 С и пилето се пече 50 минути на всеки кг. Ако пилето е 2 кг, например, времето за печене е 1 час и 40 минути. Останалите резени грейпфрут се поставят около пилето 30 минути преди края на печенето.

Преди да се нареже и консумира печеното пиле се оставя да престои около 10 минути. 


 

Коментари към "Печено пиле с… грейпфрут ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg