Пиле по провансалски

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте почитатели на пилешкото месо, тази рецепта определено ще ви допадне! Пробвали ли сте пиле по провансалски? Ако не сте, опитайте да си го забъркате! Много е вкусно, а и не се изисква кой знае какъв майсторлък…

 

Необходими продукти:

1 пиле

1 гл. лук

4 ск. чесън

1 чушка

1/2 кг. домати

2/3 ч.ч. обезкостени черни маслини

1 с.л. доматено пюре

1/ ч.ч. червено вино

1/2 ч.л. захар

1/3 ч.ч.нарязан босилек

3 с.л. зехтин

1 ч.л. сол

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Сварете пилето и го нарежете на около 10 парчета.

Нарежете лука на не много ситно и чушката на ивички. Обелете и накълцайте чесъна.

Пуснете доматите за около 30 секунди в кипяща вода, а после ги извадете и ги облейте със студена вода. Сега можете да ги обелите лесно. Накрая ги нарежете на кубчета.

В голям тиган загрейте зехтина и сложете лука, чесъна и чушките да се запържат за около 4 минути. Добавете доматите, виното, пюрето и захарта.

След като сосът заври, намалете огъня и го оставете да къкри за 10 минути като разбърквате от време на време, докато се сгъсти.

Добавете парчетата пиле, босилека и маслините. Накрая поръсете с черен пипер, посолете и бъркайте още около 3 минути.

Ястието се сервира горещо. Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Пиле по провансалски ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg