Ако сте почитатели на пилешкото месо, тази рецепта определено ще ви допадне! Пробвали ли сте пиле по провансалски? Ако не сте, опитайте да си го забъркате! Много е вкусно, а и не се изисква кой знае какъв майсторлък…
Необходими продукти:
1 пиле
1 гл. лук
4 ск. чесън
1 чушка
1/2 кг. домати
2/3 ч.ч. обезкостени черни маслини
1 с.л. доматено пюре
1/ ч.ч. червено вино
1/2 ч.л. захар
1/3 ч.ч.нарязан босилек
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете пилето и го нарежете на около 10 парчета.
Нарежете лука на не много ситно и чушката на ивички. Обелете и накълцайте чесъна.
Пуснете доматите за около 30 секунди в кипяща вода, а после ги извадете и ги облейте със студена вода. Сега можете да ги обелите лесно. Накрая ги нарежете на кубчета.
В голям тиган загрейте зехтина и сложете лука, чесъна и чушките да се запържат за около 4 минути. Добавете доматите, виното, пюрето и захарта.
След като сосът заври, намалете огъня и го оставете да къкри за 10 минути като разбърквате от време на време, докато се сгъсти.
Добавете парчетата пиле, босилека и маслините. Накрая поръсете с черен пипер, посолете и бъркайте още около 3 минути.
Ястието се сервира горещо. Да ви е вкусно!