Ако обичате кулинарните експерименти и си падате по смесицата на различни вкусове, значи тази салата със сигурност ще ви хареса. Тя комбинира соления вкус на пилешкото месо със сладки праскови и леко кисел дресинг. Резултатът наистина е страхотен!
Необходими продукти:
3 средни праскови
300 грама сварени пилешки гърди
200 гр краставица
30 гр. червен лук
За ментовия винегрет:
60 мл бял винен оцет
15 мл сок от лимон
50 г захар
малко прясна мента
сол
черен пипер
За декорация:
4 листа маруля
Начин на приготвяне:
Обелете прасковите и ги нарежете, както и останалите продукти, на кубчета.
В голяма купа, смесете прасковите, пилешкото, краставиците и лука.
За да приготвите ментовия винегрет, в миксер или блендер сложете оцета, лимоновия сок, захарта, ментата, солта и черния пипер. Разбийте добре, докато се получи паста.
Полейте пилешката салата с винегрета и разбъркайте. Охладете салатата и я сервирайте върху листата от маруля.
Да вие е вкусно!