Пилешко филе с боровинки и манатарки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако обичате да се глезите,значи имаме нещо глезещо за вас! Една толкова страхотна рецепта, че наистина ще се учудим, ако не си оближете пръстите, след като я хапнете. Ето как да приготвите пилешко филе с боровинки и манатарки…

 

Необходими продукти:

4 бр. пилешки филета

50 гр. сушени червени боровинки

50 гр. сушени манатарки

200 мл ликьор

100 мл бяло вино

2 бр. яйца

риган и мащерка

бяло брашно

сух чесън и черен пипер

зехтин и сол

 

Начин на приготвяне:

Накиснете сушените боровинки в половината ликьор и ги оставете, докато набъбнат добре.

През това време измийте пилешкото филе и го сложете в останалата част от ликьора и овкусете с мащерка, риган, сол и малко зехтин.

След като боровинките са готови започнете да шпиковате пилешкото от двете страни. Панирайте шпикованото пилешко с брашно и яйца.

Накиснете манатарките предварително в топла вода, за да възстановят обема си.

Сложете зехтин в тигана и прибавете манатарките, бялото вино, сух чесън и сол на вкус. Задушете докато омекнат гъбите.

Нарежете панираното пилешко филе и го поставете върху канапе от задушените манатарки и поръсете с боровинките.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Пилешко филе с боровинки и манатарки ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg