Ето една добра идея за кулинарни занимания през почивните дни :)
Необходими продукти;
- 300 г кашкавал;
- 600 г брашно ;
- 250 мл прясно мляко;
- 20 г мая;
- 4 броя яйца;
- чисто масло;
- половин супена лъжица сол;
- щипка захар.
Начин на приготвяне
Разтворетемаята и захарта в затоплено мляко и сгъстете с малко пресято брашно и оставете да втаса.
Замесете 3 яйца, 1 белтък, 30 г разтопено масло, сол и останалото пресято брашно, и също оставете да втаса.
Отделете малко от тестото, а от останалото разточете 6 кръгли кори. Намажете ги с разтопено масло и ги наредете една върху друга, за да изрежете 16 триъгълника.
Поръсете триъгълниците с кашкавал и се навиват на кифлички и ги натиснете в средата, за да направите място за топчетата от останалото тесто.
Подредете в предварително намазнена тава и намажете с разбит жълтък.
След като втаса за около 1 час, сложете във фурната, загрята на 180 градуса, за около 40-45 минути.