Предстоящият ПРОВАЛ на българските медии

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Всяка сутрин, пиейки кафето си, гледам какво се случва в Facebook, Google+, Twitter. Между другото разглеждам и новините от България, които се отразяват в социалните мрежи и винаги се чудя "Това до кога ще продължава"?

Не ви ли прави впечатление, че все повече и повече се популяризират новини, които всъщност не ни интересуват, а това, което със сигурност ще ни интересува, умишлено се покрива от всеослушание?

Защо се пуска не само в Интернет, а и в телевизионното пространство, класифицирано съдържание, замазващо очите на хората, интересуващи се от информация за това какво се случва в страната?

Отговорът се крие в нас, приятели, и по-точно в социалните контакти, които ги забравихме напоследък. Отговорът се крие и в опростяващото население, което се връзва все още на празни приказки, без абсолютно никакви доказателства върху изказаните твърдения.

Изхвърлени думи в ТВ ефира от някой си, по някаква (платена) причина. След това бълват и в Интернет пространството и така влизаме в кръговрата на милата ни медийна структура: от телевизионните медии към Интернет медиите и обратно.

След добре обработения PR за някой си става по-сложното, как да се замажат очите на обикновения потребител? Да не разбере точно какво се случва. Хем да хареса даденият "субект" и умело да бъде излъган, че с казаното и той е съгласен. Хем и да не разбере, че медията е добре платена за това действие, а и с името си се явява като гарант за субекта.

Въобще така промиват мозъците на свободно мислещите че в един момент самите хора стават роби на това какво ще кажат медиите, като едно време в малкото село.

Замислете се само защо се пропагандират теми за КОЙ къде отишъл, КОЙ какво направил и всякакви такива? Не е ли повод да не покажат реалната действителност за това какво се случва в България?

Винаги съм се замислял, като гледам новини и обявят извънредната си новина (топ новина) "Заловиха еди кой си с подкуп, корупция, злоупотреба с власт и т.н.", какво ли прикриват сега?! Дали не прикриват пак някой партиен закон? Дали не прикриват някое наводнение, земетресение и какъвто и да е природен катаклизъм, заплашил многобройни човешки животи, предизвикан от небрежността на "лобиращ"?

Ами за фалшивите им статистики... Някой въобще участва ли в тях? Или очакват хората постоянно да им се връзват като овце на пастир, смятайки твърденията им за верни. Много хора го казаха "Не ги гледайте тия, искат само да ви промият мозъците".

Господари на ефира публично заявиха, че им налагат цензура, стотици Интернет (СВОБОДНИ) сайтове говореха за това, че основният проблем на журналистиката е политическата зависимост. Медиите се познават по това какви хора канят за интервюта и по какви теми говорят, заобикаляйки (обслужвайки) интересите на хората, за които всъщност работят. Най-точно казано: критикуват (хейтят) тези, които не им плащат!

Да не хващам и темата за радио ефира ни, че там е същата схема, но още по-мръсна, защото изнасят информацията на потребителите така, че като се приберат изморени и изнервени от работа, да вдигнат скандал в семейството, да се отчаят от живота или най-лесно - да се напият.

А какво остава за крайния потребител (демек нас) - Остава само едно предадено (продадено) доверие, за което не получаваме и 1 лев в джоба.

Ето ви тема за размисъл, драги приятели.

Колко от вас ще ме критикуват и колко подкрепят, това не ме интересува! Интересува ме колко ще се замислят върху прочетеното. 

 

Вижте още:

Вижте ужаса в Румъния, за който никой не говори!!! (Видео)

България отвръща на удара на Би Би Си за Слънчев бряг


 

Коментари към "Предстоящият ПРОВАЛ на българските медии":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg