През пролетта любимите ни сладкиши започват да придобиват нов вид! По-свеж и по-лек вид. И за пример ви даваме една чудесна рецепта на пролетна торта с цедено кисело мляко и плодове...
Необходими продукти:
За блата:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
За крема:
500 г цедено кисело мляко
захар
1 ч.ч. готово кафе
ромова есенция по желание
плодове - киви, банан ,ягоди... по избор
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта, а към тях се прибавят брашното с бакпулвера.
От получената смес се пече, който след като изстине се разрязва на 2 по-тънки блата.
Цеденото кисело мляко се подслажда на вкус, а кафето по желание се ароматизира с няколко капки ромова есенция.
И така... Единият блат се сиропира с кафето и се намазва с половината крем. Върху крема се редят нарязаните плодове и се отгоре се слага другата част от блата. Отново се сиропира с кафето.
Накрая се намазва с останалия крем и се украсява с плодове.
Лесно е, нали? Да ви е сладко, приятели!