Пълнени домати с патладжан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако искате да погъделичкате вкусовите си рецептори, предлагаме ви една проста рецепта, която обаче ще ви изненада с това колко е апетитна. Съчетанието от тръпчивия вкус на патладжана, сладко-киселия вкус на домата и подбрани подправки е наистина уникално! Вижте как да си направите пълнени домати с патладжан!

 

Необходими продукти:

5 средно големи домата

1 средно голям патладжан

2 ч.л прясно изцеден лимонов сок

1/2 ч.ч сирене

1/4 ч.ч червен лук

1/4 ч.ч зелени маслини

1 - 2 скилидки чесън

2 с.л зехтин

2 с.л нарязан на ситно (или босилек) риган

сол

черен пипер

мента

 

Начин на приготвяне:

Измийте доматите, издълбайте меката им част и ги подредете в намазнена тавичка.

Обелете патладжана, настържете го на ситно ренде и го сложете за 15 минути овалян със сол да престои.

Загрейте зехтина в тиган. Междувременно накълцайте лука на ситно, маслините на малки парченца и натрошете и сиренето.

Сложете лука да се запържи. Прибавете отцедените патладжани, маслини, сирене, както и вътрешността на доматите.

Оставете сместа да се повари и малко преди да е готово овкусете с подправките и смления чесън.

Напълнете доматите с плънката и ги сложете в средно загрята фурна да се запекат за 10-15 минути.

Сервирайте с листо от мента.

Да ви е вкусно!


 

Коментари към "Пълнени домати с патладжан":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg