Ако искате да погъделичкате вкусовите си рецептори, предлагаме ви една проста рецепта, която обаче ще ви изненада с това колко е апетитна. Съчетанието от тръпчивия вкус на патладжана, сладко-киселия вкус на домата и подбрани подправки е наистина уникално! Вижте как да си направите пълнени домати с патладжан!
Необходими продукти:
5 средно големи домата
1 средно голям патладжан
2 ч.л прясно изцеден лимонов сок
1/2 ч.ч сирене
1/4 ч.ч червен лук
1/4 ч.ч зелени маслини
1 - 2 скилидки чесън
2 с.л зехтин
2 с.л нарязан на ситно (или босилек) риган
сол
черен пипер
мента
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, издълбайте меката им част и ги подредете в намазнена тавичка.
Обелете патладжана, настържете го на ситно ренде и го сложете за 15 минути овалян със сол да престои.
Загрейте зехтина в тиган. Междувременно накълцайте лука на ситно, маслините на малки парченца и натрошете и сиренето.
Сложете лука да се запържи. Прибавете отцедените патладжани, маслини, сирене, както и вътрешността на доматите.
Оставете сместа да се повари и малко преди да е готово овкусете с подправките и смления чесън.
Напълнете доматите с плънката и ги сложете в средно загрята фурна да се запекат за 10-15 минути.
Сервирайте с листо от мента.
Да ви е вкусно!