Обичате ли пълнени чушки? Защото ние ги обожаваме – както с кайма, така и с боб. А сега попаднахме и на още един вариант, който е не по-малко апетитен. Пълнени чушки с риба – пробвайте ги!
Необходими продукти:
За маринатата:
1 глава кромид лук
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка целина
2 моркова
10 зърна черен пипер
1 дафинов лист
3-4 с. л. оцет
1-2 ч. л. сол
За чушките:
600 г филе от херинга
50 г горчица
100 г пушена сланина
150 г кромид лук
80 г маргарин
600 г чушки
50 мл доматено пюре
Начин на приготвяне:
Приготвя се марината от изброените продукти и рибата, нарязана на парчета, се маринова в нея 1-2 часа.
Изважда се и всяко парче се намазва с горчица, отгоре се поставя пушена сланина и се навива на руло.
Пиперките се почистват от семето. В маргарина се задушават леко ситно нарязаният кромид и рибените рулца.
Когато се зачервят, се изваждат, леко се охлаждат и с тях се пълнят приготвените пиперки. Нареждат се в намаслена тавичка, налива се малко гореща вода с размито доматено пюре в нея.
Посолява се на вкус и ястието се изпича във фурната.
Добър апетит!