Рецепта за бананов кейк

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

 

Неделите са най-сладките дни от седмицата, затова трябва да бъдат подправени с нещо вкусно, изкушаващо и неустоимо. Какво ще кажете за един бананов кейк, например? Ето рецептата!

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1 ч.ч. масло

1 1/4 ч.ч. захар

2 яйца

1 ч.ч. подквасена сметана

2 - 3 смачкани банана

1 ч.л. канела

1 1/4 ч.ч. натрошени орехи

1 1/2 ч.ч. пудра захар

3 с.л. прясно мляко

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C. Намазнете и набрашнете форма за кейк.

Смесете брашното, бакпулвера и солта и ги оставете настрани.

За да приготвите ореховата смес, смесете заедно захарта, канелата и орехите и отново ги оставете настрани.

Разбийте на крем маслото и захарта, докато се получи лека и пухкава консистенция. Прибавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Прибавете сметаната, бананите и ванилията и разбъркайте. Прибавете брашняната смес и омесете добре.

Изсипете 1/3 от сместа в приготвената форма. Поръсете с 3/4 ч. ч. от ореховата смес. Изсипете останалото тесто върху ореховата смес и поръсете отгоре с останалата част от нея.

Печете за около 1 ч., а после оставете кейка да се охлади за около 10 мин. След това извадете кейка от формата и отново изчакайте да се охлади.

За да направите глазурата, смесете пудрата захар, ванилията и млякото. Бъркайте, докато стане гладка смес.

Накрая можете да украсите по желание с течен шоколад или ядки.

Да ви е сладко! 


 

Коментари към "Рецепта за бананов кейк ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg