Рецепта за браунис с кафе и шоколад

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Събота е, готино ни е… Време е да се отдадем на изкушения! Да започнем с нещо вкусно и неустоимо – браунис с кафе и шоколад! Какво ще кажете? А ако го споделим и с любимия човек, кой знае? Може да се стигне и до още по-сладки прегрешения!

 

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. брашно

1 и 1/2 ч.ч. захар

3/4 ч.ч. какао

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. (равна) сода

2 бр. яйца

1/3 ч.ч. силно сварено кафе

1 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. олио

1 ванилия

 

За глазурата:

100 г натурален шоколад

1 ч.л. масло

1 ч.л. какао

2-3 ч.л. вода

Начин на приготвяне:

Смесете всички сухи съставки заедно като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото и содата.

Разбийте яйцата и към тях прибавете кафето, прясното мляко и олиото.

Смесете двете консистенции и бъркайте с телена бъркалка, докато се хомогенизират. Накрая добавете ванилията.

Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и я сложете да се пече за 30-35 минути на 180 градуса или докато прецените, че сладкиша е напълно готов.

Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5-10 минути.

За да приготвите глазурата, сложете маслото да се разтопи в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и водата. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона.

Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и залейте равномерно с глазурата.

Нарежете го на парчета и се отдайте на тази вкусотийка! 


 

Коментари към "Рецепта за браунис с кафе и шоколад ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg