Събота е, готино ни е… Време е да се отдадем на изкушения! Да започнем с нещо вкусно и неустоимо – браунис с кафе и шоколад! Какво ще кажете? А ако го споделим и с любимия човек, кой знае? Може да се стигне и до още по-сладки прегрешения!
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. (равна) сода
2 бр. яйца
1/3 ч.ч. силно сварено кафе
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия
За глазурата:
100 г натурален шоколад
1 ч.л. масло
1 ч.л. какао
2-3 ч.л. вода
Начин на приготвяне:
Смесете всички сухи съставки заедно като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото и содата.
Разбийте яйцата и към тях прибавете кафето, прясното мляко и олиото.
Смесете двете консистенции и бъркайте с телена бъркалка, докато се хомогенизират. Накрая добавете ванилията.
Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и я сложете да се пече за 30-35 минути на 180 градуса или докато прецените, че сладкиша е напълно готов.
Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5-10 минути.
За да приготвите глазурата, сложете маслото да се разтопи в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и водата. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона.
Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и залейте равномерно с глазурата.
Нарежете го на парчета и се отдайте на тази вкусотийка!