Рецепта за броколи „Алфредо”

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

За любителите на италианската кухня, които си падат и броколите, сме подготвили нещо много вкусно. И доста лесно за забъркване! Вижте как да си направите броколи „Алфредо”. 

 

Необходими продукти:

1 с. л. сол

450 г паста Фетучини

4 ч. ч. накъсани розички броколи

4 с. л. краве масло

40 г настъргано сирене Пармезан

1/8 ч. л. кайенски пипер

1/4 ч. л. настъргано индийско орехче по желание
1 и 1/2 ч. л. смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:
В голяма тенджера се сипват 4-5 л вода и се добавя солта. Водата се кипва, след което се изсипва пастата. Вари се, като се следват указанията на опаковката и в последните три минути от варенето на пастата се прибавят розичките броколи.

Пастата и броколите се отцеждат като се запазва 1 ч. ч. от водата, в която са се варили. В същата тенджера се разтопява маслото на среден огън. Сипва се 1/2 ч. ч. от отделената вода и се добавя 1/3 ч. ч. Пармезан. Прибавят се пастата, броколите, кайенският пипер и индийското орехче.Всичко се разбърква внимателно и тенджерата се сваля от котлона.

Прибавят се 1/3 ч. ч. Пармезан и черният пипер. Броколите „Алфредо” се разбъркват още един път (ако е сместа е гъста, се долива още от водата).

Пастата се поднася като се поръсва с останалия Пармезан.

Добър апетит!


 

Коментари към "Рецепта за броколи „Алфредо”":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg