По стар обичай Цветница е един от дните от Великите пости, на който е позволено да се хапва риба!
Е, как да не се възползваме от възможността? За целта сме ви приготвили една страхотна пролетна рецепта за бяла риба със спанак. Ястието е много вкусно, леко и полезно, така че определено си заслужава да се пробва!
Необходими продукти:
1 кг бяла риба
1 кг спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
масло
олио
галета
сол
Начин на приготвяне:
Почистете добре рибата, а след това я сложете да се свари в подсолена вода.
След като е готова, почистете я от кожата и костите и я накъсайте на дребни парченца.
Сварете и спанака в подсолена вода.
В няколко лъжици олио задушете ситно нарязания лук и когато се зачерви, добавете отцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода. Оставете сместа така да поври за няколко минути.
В намаслена тава сложете ред спанак, ред риба като най-отгоре поставете спанак. Поръсете ястието с галета и малко олио и го печете в умерена фурна.
Да ви е вкусно!