Рецепта за „Гуакамоле”

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Авокадото е много интересно растение. Класифицират го като неутрален плод, защото има качествата и хранителните съставки и на плод, и на зеленчук. Освен това съставът му напомня много и на този на ядките, понеже осигурява достатъчно протеини, за да заместинапълномесото и сиренето в дневното хранене! Авокадото прелива от полезни витамини и минерали и което е най-хубавото – засилва метаболизма!

Затова решихме да ви изкушим с една вкусна, полезна и супер лесна рецепта с този плод – „Гуакамоле”! Можете да комбинирате тази паста с какво ли не - тортила, крекери, брускети, препеени филийки хряб... Изобщо, каквото ви хрумне! А ето и самата рецепта.

 

Необходими продукти:

2 едри добре узрели плода авокадо

щипка морска сол

сок от 1 лайм

½ малка глава лук

1 домат

2 с.л. накълцан пресен кориандър или магданоз

 

Начин на приготвяне:

Срежете авокадото през средата, махнете костилката и издълбайте вътрешността му.

 

Смачкайте месестата част с вилица като едновременно добавите и солта. Нарежете на ситно лука или го настържете, нарежете и домата на ситно и ги смесете кориандъра (или магданоза), а после и с авокадото.

 

Добавете и лимоновия сок, разбъркайте и можете да нападате!

 


 

Коментари към "Рецепта за „Гуакамоле”":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg