Най-хубавото на студеното зимно време е, че можем да се откажем от диетите поне за малко и да се поглезим с нещо по-калорично. Е, няма как при този пухкав бял сняг навън, просто ни се хапа нещо свинско и то с червено вино. Какво ще кажете за едно задушено по унгарски?
Необходими продукти:
4 бр. свински вратни пържоли
80 гмазнина
1 глава кромид лук
1 ч.ч. червено вино
150 ггъби
брашно
червен пипер
сол
черен пипер
1 с.л. доматено пюре
месен бульон
Начин на приготвяне:
Начукайте леко месото, посолете го и го поръсете с черен пипер. След това го оваляйте в брашно и го запържете от двете страни в гореща мазнина на силен огън.
Извадете го от тигана и в останалата мазнина запържете нарязания на дребно лук. Махнете тигана от огъня и разбъркайте лука с 1-2 щипки червен пипер, доматеното пюре и виното. След това върнете сместа отново на огъня и я оставете да се вари за няколко минути.
Сложете месото в тенджера, излейте соса върху него и добавя още толкова месен бульон (или вода).
Сложете тенджерата на котлона и когато месото омекне, добавете гъбите, които трябва да са предварително нарязани на филийки и запържени.
Изчакайте още съвсем малко и ястието е готово!
Остава да си налеете чаша хубаво червено вино и да се насладите на зимната вечер!