Днес сме решили да ви изкушим с едно вкусно предястие. Предястие, което би вървяло чудесно с чаша хубаво вино, точно като за петък! Е, вижте как да си приготвите запечено козе сирене върху канапе от патладжан и аспержи…
Необходими продукти:
сол на вкус
масло на вкус
чесън на вкус
бяло вино на вкус
100 г патладжан
Зехтин на вкус
200 г доматено рагу
босилек на вкус
60 г аспержи
140 г козе сирене
Начин на приготвяне:
Патладжана изпичаме на скара. След това го мариноваме в зехтини и чесън.
Задушаваме аспержите в масло с малко сол. Глазираме ги с малко бяло вино.
След това нареждаме патладжана, върху него задушените аспержи, половината от доматеното рагу и козето сирене.
Запичаме в предварително загрята на 220-230 градуса фурна.
След това оформяме в чиния, като гарнираме с останалата част от доматеното рагу и пресен босилек.