Ако сте любители на подправките, със сигурност ще си паднете по тази рецепта за индийски кюфтенца. Както можете да предположите, те са доста пикантни – типично в ориенталски стил. Вижте как да си ги направите!
Необходими продукти:
За тестото:
6 с.л. брашно от леблебия
250/300 мл вода
куркума.
лют пипер
Специални марокански подправки като морска сол, джинджифил, чесън, захар, сушени пипер, кимион, сусам, кимион, канела, пипер, кориандър, черен пипер, мащерка, мента, куркума.
За пълнежа:
1 среден картоф (обелен и сварен)
1/2 нарязана червена пиперка
1/2 нарязана зелена пиперка
1 глава нарязан лук
1 среден обелен и нарязан морков
3 цвята карфиол, почистен и нарязан
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото като смесите съставките до хомогенна смес – не трябва да е нито прекалено течна, нито прекалено гъста.
Добавете варения картоф и объркайте добре. Добавете и останалите почистени и подготвени зеленчуци и отново разбъркайте добре.
Сложете много масло в тиган и когато се сгорещи с помощта на супена лъжица оформяйте кюфтенца и ги слагайте да се пържат. Когато долната страна се изпържи, обърнете ги. Накрая ги извадете и ги сложете върху хартия, за да се оцедят.
Добър апетит!