Рецепта за индийски кюфтенца

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте любители на подправките, със сигурност ще си паднете по тази рецепта за индийски кюфтенца. Както можете да предположите, те са доста пикантни – типично в ориенталски стил. Вижте как да си ги направите!

 

Необходими продукти:

За тестото:

6 с.л. брашно от леблебия

250/300 мл вода

куркума.

лют пипер

Специални марокански подправки като морска сол, джинджифил, чесън, захар, сушени пипер, кимион, сусам, кимион, канела, пипер, кориандър, черен пипер, мащерка, мента, куркума.


За пълнежа:
1 среден картоф (обелен и сварен)

1/2 нарязана червена пиперка

1/2 нарязана зелена пиперка

1 глава нарязан лук

1 среден обелен и нарязан морков

3 цвята карфиол, почистен и нарязан

 

Начин на приготвяне:

Пригответе тестото като смесите съставките до хомогенна смес – не трябва да е нито прекалено течна, нито прекалено гъста.

Добавете варения картоф и объркайте добре. Добавете и останалите почистени и подготвени зеленчуци и отново разбъркайте добре.

Сложете много масло в тиган и когато се сгорещи с помощта на супена лъжица оформяйте кюфтенца и ги слагайте да се пържат. Когато долната страна се изпържи, обърнете ги. Накрая ги извадете и ги сложете върху хартия, за да се оцедят.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за индийски кюфтенца ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg