Рецепта за кокосов ориз

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Днес сме решили да ви изкушим с нещо по-нетрадиционно за нашата кухня, но пък доста традиционно за индийската – кокосов ориз! Не е от най-лесните рецепти, но пък ястието е много интересно на вкус.

 

Необходими продукти:

1 с. л.зехтин

1 ч. л. зърна кимион

1 ч. л. черни зърна синап

360 гр. басмати ориз

140 мл. кокосово мляко

360 мл. вода

1 кубче пилешки бульон

1 ч. л захар

60 гр.кокосови стърготини

 

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голям тиган с капак. Прибавете семената от кимион и синап и ги запържете на среден огън за 2 - 3 минути.

Прибавете измития ориз и запържете още 2 минути като разбърквате. Добавете кокосовото мляко, разбъркано с водата, захарта и натрошено кубче бульон.

След като ястието кипне, го похлупете с капак, а огънят намалете до минимум. Оставете го така 20 минути, без да вдигате капака. После го махнете от огъня и оставете ориза още за 5 минути, без да отваряте капака.

В това време запържете леко на сух тиган кокосовите стърготини, които се добавят към ориза и се разбъркват внимателно.

После захлупете плътно и оставете да престои още 5 - 10 минути преди сервиране.


 

Коментари към "Рецепта за кокосов ориз":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg