Рецепта за крем-карамелена торта

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Приятели, имаме едно сладко предложение! Извинете – изкушение! Просто няма как да му устоите! Крем-карамел и кроасани под формата на торта. Звучи вкусно, нали? И е! Ето рецептата – пробвайте я, няма да съжалявате!

Необходими продукти:

4 кроасана (с пълнеж по избор)

1 л. прясно мляко

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. захар за карамела

6 яйца

2 ванилии

 

Начин на приготвяне:

Карамелизирайте 1 ч.ч. захар и облейте с получената консистенция стените и дъното на формичка за печене.

Наредете предварително нарязаните на шайбички кроасани на колкото реда се съберат.

Загрейте леко млякото, разбийте добре яйцата и ги смесете. Добавете захарта и ванилията и разбийте добре.

Изсипете около половината от получената смес върху кроасаните, изчакайте малко да попият и долейте втората половина от яйчената смес.

Сложете формата със сладкиша в тава със студена вода и печете на 160 градуса за около 50 мин. Ако водата заври, долейте още в тавичката. Ако пък кроасаните се запекат отгоре, а е рано да извадите тортата, покрийте ги с фолио.

Когато тортата е готова, изключете фурната и я оставете вътре за около 15 мин. След това я извадете, но не я махайте от водата, докато водата не изстине напълно.

Когато и тортата е изстине напълно, приберете я в хладилника. След няколко часа я обърнете в подходящ поднос и полейте с карамела, който е останал по формичката.

Да ви е сладко! 


 

Коментари към "Рецепта за крем-карамелена торта ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg