Рецепта за лазаня с риба тон

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Измислихте ли какво ще хапвате за вечеря? Ако още се чудите и си умирате за нещо наистина вкусно, пробвайте тази рецепта за лазаня с риба тон! Ммм, направо да си оближеш пръстите…

Необходими продукти:

1 бр. морков

1 бр. домат

1 бр. чушка

1 връзка пресен лук или 2 глави стар

4 скилидки чесън

125 мл готварска сметана

300 г настърган кашкавал

500 г кори за лазаня

600 г риба тон от консерва

магданоз

сол

1 кубче гъбен бульон

2 бр. жълтъци

3 с.л. брашно

2 с.л. кисело мляко

Олио

 

Начин на приготвяне:

Запържете леко рибата, а после добавете нарязания на ситно лук и счукания чесън. Посолете на вкус и разбъркайте добре.

След около 2-3 минути добавете предварително рендосания морков и нарязаните на дребно домат и чушка. Поръсете с малко магданоз и разбъркайте. Когато зеленчуците се сварят, свалете ги от огъня.

В намазнена тавичка наредете 1 ред кора за лазаля, отгоре сложете соса, после отново кори, а върху тях настърган кашкавал. Редувайте така, докато корите свършат. Завършекът на лазанята задължително трябва да е кора.

Затоплете вода в отделен съд и разтворете бульона в нея. Добавете останалия магданоз.

Запържете брашното и към него добавете част от гъбения бульон, а другата част смесете с жълтъците, киселото мляко и готварската сметана. Когато брашненият сос започне да се сгъстява, добавете към него млечния като бъркате непрекъснато. Залейте с получения сос лазанята и поръсете с кашкавал. Печете в предварително загрята фурна до златисто кафяво.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Рецепта за лазаня с риба тон ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg