Измислихте ли какво ще хапвате за вечеря? Ако още се чудите и си умирате за нещо наистина вкусно, пробвайте тази рецепта за лазаня с риба тон! Ммм, направо да си оближеш пръстите…
Необходими продукти:
1 бр. морков
1 бр. домат
1 бр. чушка
1 връзка пресен лук или 2 глави стар
4 скилидки чесън
125 мл готварска сметана
300 г настърган кашкавал
500 г кори за лазаня
600 г риба тон от консерва
магданоз
сол
1 кубче гъбен бульон
2 бр. жълтъци
3 с.л. брашно
2 с.л. кисело мляко
Олио
Начин на приготвяне:
Запържете леко рибата, а после добавете нарязания на ситно лук и счукания чесън. Посолете на вкус и разбъркайте добре.
След около 2-3 минути добавете предварително рендосания морков и нарязаните на дребно домат и чушка. Поръсете с малко магданоз и разбъркайте. Когато зеленчуците се сварят, свалете ги от огъня.
В намазнена тавичка наредете 1 ред кора за лазаля, отгоре сложете соса, после отново кори, а върху тях настърган кашкавал. Редувайте така, докато корите свършат. Завършекът на лазанята задължително трябва да е кора.
Затоплете вода в отделен съд и разтворете бульона в нея. Добавете останалия магданоз.
Запържете брашното и към него добавете част от гъбения бульон, а другата част смесете с жълтъците, киселото мляко и готварската сметана. Когато брашненият сос започне да се сгъстява, добавете към него млечния като бъркате непрекъснато. Залейте с получения сос лазанята и поръсете с кашкавал. Печете в предварително загрята фурна до златисто кафяво.
Да ви е вкусно!