Домашните коледни сладки са най-вкусните коледни сладки! Защото в тях има една много важна съставка, всъщност – най-важната… А именно, щипка любов!
Но ако времето ви притиска и работните задължения не ви оставят намира, ето една лесна рецепта за такива. Тя не изисква много усилия, но пък се получават страхотни коледни сладки с два вида шоколад!
Необходими продукти:
300 г пшенично брашно
100 г пудра захар
200 г маргарин
2 жълтъка
1 с.л. портокалови кори
1 опак. ванилия
5 с.л. течен шоколад
1 с.л.бял шоколад
Начин на приготвяне:
Брашното и пудрата захар се пресяват в купа и към тях се добавят останалите продукти. С помощта на миксер се прави гладко тесто като първо се разбива на най-ниската, а после на най-високата степен.
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и с формички се отрязват сладките. А ако тестото е твърде лепкаво, може да се направят топчета.
Сладките се поставят в намазнена тавичка и се изпичат до златисто. Изваждат се от фурната и докато са топли се намазват с течен шоколад или пък с готов шоколадов топинг.
С бял шоколад или с бял шоколадов топинг пък се декорират и в краищата.
Да ви е коледно!