Рецепта за меденки с мармалад

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ох, само като си представим медено-канеления аромат на меденки, който се носи от кухнята, и ни става едно такова топло, уютно и неделно! А какво по-хубаво от това направо да се събудиш с него? Вкусно и лесно, като по рецепта.

Необходими продукти:

1 ч.ч. олио

3 бр. яйца

1 п. канела

2 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.ч. захар

6 с.л. мед

4 ч.ч. брашно

мармалад за слепванeто

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата, олиото, канелата, содата, захарта, меда и заедно с брашното замесете тесто.

Разточете го на блат с дебелина около 0,5 или 1 см. С помощта на чашка или формичка за сладки изрежете отделните меденки.

Наредете ги в леко намаслена тава и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пекат се за около 10 минути, затова ги наглеждайте да не изгорят.

След като са готови и изстинат, намажете ги с мармалад и ги залепете една за друга!

 Вече можете да нападате! 


 

Коментари към "Рецепта за меденки с мармалад":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg