Ох, само като си представим медено-канеления аромат на меденки, който се носи от кухнята, и ни става едно такова топло, уютно и неделно! А какво по-хубаво от това направо да се събудиш с него? Вкусно и лесно, като по рецепта.
Необходими продукти:
1 ч.ч. олио
3 бр. яйца
1 п. канела
2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
6 с.л. мед
4 ч.ч. брашно
мармалад за слепванeто
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, олиото, канелата, содата, захарта, меда и заедно с брашното замесете тесто.
Разточете го на блат с дебелина около 0,5 или 1 см. С помощта на чашка или формичка за сладки изрежете отделните меденки.
Наредете ги в леко намаслена тава и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пекат се за около 10 минути, затова ги наглеждайте да не изгорят.
След като са готови и изстинат, намажете ги с мармалад и ги залепете една за друга!
Вече можете да нападате!