Рецепта за мусака с тиквички и патладжани

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Обичате ли мусака? Ние обожаваме това традиционно ястие, затова, когато попаднахме на негов летен вариант с тиквички и патладжан, веднага се изкушихме да го пробваме. Много е вкусно, затова горещо ви препоръчваме да си забъркате такава мусака.

 

Необходими продукти:

500 г тиквички

500 г патладжани

2 глави лук

1/2 връзка магданоз

1/2 връзка копър

1/2 ч.ч. ориз

1 к.ч. олио

2 домата

сол

черен пипер

1 ч. л. червен пипер

2 яйца

2 с. л. брашно

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко

 

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и тиквичките, подсушете ги и ги нарежете на кръгове.

Запържете ги в сгорещена мазнина.

Отделно запържете накълцания кромид и щом омекне към него добавете измития ориз. Бъркайте, докато и той се запържи. Долейте около 1 и 1/2 ч.ч. топла вода, добавете и подправките на вкус и оставете да уври.

Намазнете тава и на дъното подредете кръгове домат. Отгоре подредете кръгове патладжани и тиквички, върху тях разстелете ориза и отгоре пак изпържените тиквички и патладжани.

Между редовете поръсете с малко подправки. Най-отгоре наредете пласт кръгове домати и сложете мусаката да се пече за 30 минути в умерено загряна фурна.

След това я залейте с разбитите яйца, брашно и прясно мляко. Върнете мусаката във фурната да се запече, докато заливката стегне и придобие приятен загар.

Добър апетит!


 

Коментари към "Рецепта за мусака с тиквички и патладжани":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg