Ако искате да изненадате любимите си хора с по-изтънчено ястие, но не ви свърта много, много в кухнята, пробвайте тази рецепта. Пилето с дижонска горчица и орехи има много интересен вкус, а за да си го забъркате, ще ви трябват около трийсетина минути. Ето как!
Необходими продукти:
6 с. л. дижонска горчица
1/4 чаша мед
1/4 чаша портокалов сок
2 с. л. мляко
2 с. л. масло
2 с. л. лимонов сок
1/4 ч. л. смлян синап
1/4 ч. л. сол
1 щипка млян черен пипер
1/2 чаша натрошени на ситно орехи
6 пилешки филета от гърди
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 175 градуса. Подготвя се тавичка за печене, като се намазнява.
В средна тенджера за сос се стопява маслото и към него се добавят дижонската горчица, меда, портокаловия сок, млякото и лимоновия сок. Сосът се овкусява със смления синап, солта и пипера, а накрая се добавят и орехите.
Междувременно пилето се пече в предварително загрятата фурна за 10 минути, след което се покрива с течната смес и се пече още 20 минути.И това е!
Добър апетит!