Рецепта за пиле с дижонска горчица и орехи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

 

Ако искате да изненадате любимите си хора с по-изтънчено ястие, но не ви свърта много, много в кухнята, пробвайте тази рецепта. Пилето с дижонска горчица и орехи има много интересен вкус,  а за да си го забъркате, ще ви трябват около трийсетина минути. Ето как!

 

Необходими продукти:

6 с. л. дижонска горчица

1/4 чаша мед

1/4 чаша портокалов сок

2 с. л. мляко

2 с. л. масло

2 с. л. лимонов сок

1/4 ч. л. смлян синап

1/4 ч. л. сол

1 щипка млян черен пипер

1/2 чаша натрошени на ситно орехи

6 пилешки филета от гърди

 

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява до 175 градуса. Подготвя се тавичка за печене, като се намазнява.

В средна тенджера за сос се стопява маслото и към него се добавят дижонската горчица, меда, портокаловия сок, млякото и лимоновия сок. Сосът се овкусява със смления синап, солта и пипера, а накрая се добавят и орехите.

Междувременно пилето се пече в предварително загрятата фурна за 10 минути, след което се покрива с течната смес и се пече още 20 минути.И това е!

Добър апетит!


 

Коментари към "Рецепта за пиле с дижонска горчица и орехи ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg