Защо пък само младоженците да се радват на меден месец? Ние ви предлагаме да си направите един меден ден като си приготвите ето тази страхотна рецепта за пиле с мед и бадеми. Невероятно вкусна е, съчетава се перфектно с хубаво бяло вино и може да направи деня или вечерта ви още по-хубави, а отношенията с любимия още по-топли…
Необходими продукти:
300 гр. пилешко филе
3 с. л. мед
2 с. л. портокалов сок
2 с. л. зехтин
60 гр. белени сурови бадеми
щипка червен пипер
1 ч. л. нарязана прясна майорана
сол на вкус
Необходими продукти:
Измийте и подсушете пилешките филета. Ако са много дебели, начукайте ги с дървено чукче.
Ако медът е захаросан, затоплете го леко, докато се втечни. Смесете го с портокаловия сок, зехтина, червения пипер, майораната и малко сол.
Покрийте дъното на малка тавичка с алуминиево фолио.
Потопете пилешките филета в медената смес и ги поставете в тавата върху фолиото. С останалата медена марината полейте филетата отгоре и поръсете обилно със смлените на едро бадеми.
Покрийте тавата плътно с друг лист алуминиево фолио. Печете пилето 30-40 минути на 200 градуса. След това отстранете горния лист фолио и оставете филетата да се допекат за още 10 минути, докато бадемите върху тях придобият златист цвят.
Сосът в тавичката се карамелизира, за това ако е необходимо се добавя малко вода за да не изсъхне пилешкото месо.
Да ви е вкусно!