Рецепта за пиле с шоколадов сос „Моле”

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Този път сме решили да ви изкушим с една рецепта само за ценители! Пиле с шоколадов сос „Моле” – как ви звучи?

Това е традиционно мексиканско ястие, нестандартно е, но пък, повярвайте, заслужава си да се опита! Горчивият шоколад придава на пилето много мек и изтънчен вкус и ако си падате по гурме ястията, това определено ще погали небцето ви.

 

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

6 пилешки бутчета

1½ ч. ч. пилешки бульон

1 стрък целина, нарязан на ситно

1 морков, нарязан на тънки шайби

½ глава лук, нарязана на ситно

2 скилидки пресован чесън

10 цели зърна черен пипер

300 г нарязани обелени домати

1 ч. л. кафява захар

½ ч. ч. обелени цели бадеми

2 с. л. препечен сусам

1 люта чушчица

1 к. л. смлян кориандър

1 звезден анасон или 1 к. л. смлян обикновен анасон

20 г горчив шоколад с 70% съдържание на какао

сол на вкус

пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190°С. Сгорещете зехтина в тиган и в него се запържете бутчетата от всички страни. След това ги извадете от мазнината и ги сложете в съд за печене с капак. Прибавете бульона, черния пипер, моркова, целината, чесъна и лука и печете за около 30 мин.

След това отделете бутчетата и прецедете соса. Отстранете отделилата се мазнина и прибавете към соса лютите чушки, 1 ч.л. сусам, доматите, захарта, кориандъра и анасона, ако е смлян. Пасирайте всичко, докато сместа стане гладка. Приготвения сос загрейте на огъня при непрекъснато разбъркване към него се прибавете настъргания шоколад и звездния анасон. Бъркайте, докато се разтопи.

Накрая прибавете бадемите и залейте бутчетата. Сложете ястието отново да се запече за 20 мин. и сервирайте с останалия сусам.

Добър апетит! 


 

Коментари към " Рецепта за пиле с шоколадов сос „Моле” ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg