Рецепта за пиле със зеленчуци и ябълки в тиква

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Попаднахме на уникална рецепта! Рецепта за истински ценители и експериментатори на кулинарното изкуство. Пиле със зеленчуци и ябълки, изпечени в… тиква! Звучи апетитно, нали? И е! Пробвайте я…

 

Необходими продукти:

1 ч. ч. тъмна бира

4 бр. ябълки

5 бр. чорбаджийски чушки

3 бр. морков

4 глави лук

1 бр. пиле

1 бр. кръгла тиква

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Отрязваме капака на тиквата и я почистваме семките.

В тиган с малко мазнина запържваме месото, след което го изваждаме и в същата мазнина прибавяме зеленчуците - лука нарязан на полумесеци, морковите на пръчици и целите чорбаджийски чушки. Овкусяваме с подправките и задушаваме.

След това изсипваме зеленчуците на дъното на тиквата, подреждаме порциите пилешко месо, заливаме с тъмната бира и отгоре нареждаме почистените цели ябълки, поръсени със захар и щипка канела.

Слагаме тиквата в тава, в която сме наляли 1 ч. ч. вода и чаша бира.

Печем на 180 градуса за 1 час, след което намаляваме на 160 градуса и преминаваме на бавно печене още час и половина.

След като ястието е готово, сервираме в чиния от месото и зеленчуците, добавяме печената карамелизирана ябълка и режем от самата тиква.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Рецепта за пиле със зеленчуци и ябълки в тиква ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg