Рецепта за пролетно ястие със спанак, гъби и картофи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако и вие сте от хората, за които началото на пролетта е идеалната възможност да си отядат със спанак, защо не пробвате тази рецепта? Витаминозното растение, гъби, сирене, картофи и още вкусотийки в едно – комбинацията е много вкусна. Гаранция!

 

Необходими продукти:

300гр. гъби

400гр. спанак

5-6 бр.картофи обелени и нарязани на тънки шайби

1 ч.ч. сирене
1 връзка магданоз
4-5 стр. пресен лук

2с.л. лимонов сок
4 скл.чесън

чер пипер

мащерка

За заливката:
3 яйца
½ кофичка кисело мляко

сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете гъбите на лентички. Нарежете и лука и запържете половината от него като прибавите и гъбите.

Пържете ги, докато крайчетата им леко покафеният. Посолете ги и ги поръсете с мащерка и чер пипер. Изсипете сместа в намазана с краве масло овална тавичка.

Запържете и останалата половина от лука.Прибавете 2 скилидки чесън, нарязан на тънко, а след около минута сложете и спанака. Поръсете с 2 с. л. лимонов сок и сотирайте, докато спанака се слегне. После го отцедете и го объркайте със сиренето, 1/2 връзка магданоз нарязана на ситно, чер пипер и сол. Изсипете сместа върху гъбите и подравнете.

В предварително загрята мазнина сложете 2 скилидки чесън нарязан на едро. А след около 3-4 минути ги извадете с решетъчна лъжица. В същата мазнина изпържете картофите, докато леко се зачервят по краищата. Наредете ги върху спанака.

Разбийте 3 яйца и ги прибавете към ½ кофичка кисело мляко. Посолете и залейте ястието със сместа.

С помощта на вилица леко размърдайте картофите, за да се стече заливката надолу. Печете ястието в предварително загрята фурна до порозовяване.

След като го извадите, изчакваме малко да изстине и го обърнете в подходяща чиния. Поръсваме с магданоз и готово! 


 

Коментари към "Рецепта за пролетно ястие със спанак, гъби и картофи ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg