Рецепта за пурички с прошуто и рукола

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ето една страхотна рецепта, която е идеална за закуска, за следобедна закуска и за сладки приказки с гости на по чаша чай… Вижте как да си направите пурички с прошуто и рукола.

Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно 
½ ч.ч вода 
1/3 ч.ч прясно мляко 
1/3 ч.ч зехтин 
2 шепи рукола 
5 гр. суха мая 
1 жълтък за намазване 
сусам за поръсване

прошуто

 

Начин на приготвяне:

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в млякото, като предварително затоплете млякото до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса.

Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин и ситно нарязана рукола (руколата трябва да бъде подсушена) и започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса.

Разделете тестото на две топки. Върху набрашнена повърхост разточете на правоъгълна форма всяка от топките. Разделете правоъгълника на квадрати. Във всеки квадрат сложете лента прошуто и завийте на панделка. Намажете пуричките с жълтък и поръсете със сусам. Оставете готовите пурички да втасат втори път за около 15 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути отгоре и отдолу.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за пурички с прошуто и рукола ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg