Рецепта за сладкиш с бадеми и сливи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако си умирате за сладки изкушения, защо не пробвате да си приготвите ето тази рецепта, на която попаднахме. Сигурни сме, че един сладкиш с бадеми и сливи като този може да направи деня на всеки още по-хубав и усмихнат!

 

Необходими продукти:

4 с.л. безсолно масло

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. сурови бадеми

2/3 ч.ч. захар

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. ванилов екстракт

2 с.л. канола олио (може да заместите със слънчогледово олио)

2 големи яйца

1/3 ч.ч. прясно мляко

 

За отгоре:

4-6 узрели сливи (около 600 гр)

3 с.л. захар

1/2 ч.ч. сладко от сливи

1 с.л. калвадос

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и поставете решетката на средното ниво.

Намазнете форма за торта с падащо дъно с диаметър 22 см с 1/2 с.л. масло.

 

За да приготвите сладкиша

Поставете брашното, бадемите, захарта и бакпулвера в кухненския робот и смелете докато сместа стане на едра прах.

Прибавете ванилията, останалото масло, олиото и яйцето и продължете с бъркането за няколко секунди, докато всичко се смеси. Не бива да разбивате дълго време, необходимо е просто съставките да се смесят.

Прибавете и млякото и продължете с разбъркването, докато сместа стане гладка.

Изсипете тестото в приготвената тавичка.

 

За да приготвите пълнежа

Обезкостете сливите с помощта на остър нож като ги издълбаете от към дръжката. Те трябва да останат цели (ще получите кръгла дупка на мястото на костилката). Ако не са добре узрели и са много твърди, леко ги надупчете с ножа. След това ги топнете във вода и ги оваляйте от всички страни в захар.

Поставете ги с дупката към дъното на тавичката като съвсем леко ги притиснете към тестото - при печене тестото ще бухне и ще ги обвие почти напълно.
Поставете формата в тавичка и печете за 50-60 минути или докато сладкиша стане златисто-кафяв отгоре. Извадете и оставете да поизстине.

Смесете сладкото от сливи с брендито и разбъркайте добре. С готовия сос намажете леко топлия сладкиш. Махнете стените на формата и извадете десерта. Нарежете го така, че във всяко парче да има поне половин слива.

Сервирайте го леко топъл.


 

Коментари към "Рецепта за сладкиш с бадеми и сливи ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg