Рецепта за сладкиш с круши

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Докато се чудехме с какво ли да се поглезим днес, попаднахме на на блога “The Secret – with love” (tarakchieva.blogspot.com), а в него на много вкусна рецепта за сладкиш с круши. Мислим си, че тя ще изкуши и вас, затова ето рецептата…

 

Необходими продукти:

125 г краве масло на стайна температура
1/3 ч.ч. фруктова захар (може да я замените с 1 ч.ч. обикновена или кафява захар или съответно количество подсладител)
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора 
3-4 големи твърди круши

За поръсване:
2 с.л. фруктова захар
2 с.л. филирани бадеми

За глазиране:
2 с.л. кайсиев мармалад

 

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото със захарта и започнете да добавяте едно по едно яйцата. Изчакайте маслото да поеме първото, преди да добавите следващото яйце.

Пресейте брашното с бакпулвера и прибавяйте към тестото брашното и киселото мляко като ги редувате - малко брашно, после малко мляко, пак брашно, пак мляко и така, докато свършат съставките.

Обелете крушите и ги нарежете на тънки резенчета. Прибавете ги към сместа, заедно с лимоновата кора и ги разбъркайте с шпатула.

Намажете форма за торта с отделящи се стени с масло и я поръсете с брашно.

А може да изпечете сладкиша и в правоъгълна тава.

Поръсете сладкиша с малко захар и филирани бадеми.

Печете го в загрята на 180 С фурна за около 40-50 минути. Оставете го да изстине леко и внимателно отделете страничните стени и прехвърлете сладкиша в чиния за сервиране.

Загрейте кайсиев мармалад до кипване. Намажете сладкиша с него и го оставете да изстине напълно.

Да ви е сладко! 


 

Коментари към "Рецепта за сладкиш с круши ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg