Обичате ли сьомга? Вкусна е, нали! И страшно, страшно полезна! Е, приятели, предлагаме ви за вечеря да поглезите сетивата си и тези на вашия любим човек със сьомга в сладък сос с вино. Тази вкусна рецепта е идеална за роматична вечеря с бяло вино и за прелюдия към още по-сладки мигове... Подправете този дъждовен ден с малко страст и емоция!
Необходими продукти:
250 гфиле от сьомга
50 гсушени кайсии
1/2 ч.ч. бяло вино
2 с.л. зехтин
1 стрък зелен лук
1 с.л. печен сусам
1/2ч.л. джинджифил
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, а кайсиите на кубчета. Отделете част от тях за гарниране.
Задушете лука в половината зехтин с бялото вино, кайсиите и джинджифила.
След 2-3 мин. махнете сместа от огъня. Залейте филетата с получената марината и ги оставете за 2 часа в хладилник.
Накрая задушете сьомгата в останалия зехтин за 15 минути. Добавете малко вода и сол.
Сервирайте ястието топло с кайсии и препечен сусам.
Да ви е вкусно!