Тази рецепта за талиатели с телешко и сметанов сос, на която попаднахме в блога „Миш-маш с Мария”, се оказа ужасно вкусна. Затова решихме да я споделим и с вас!
Необходими продукти:
1 пакет (400-500 г.) талиатели
300 гр. телешко месо
200 гр. пресни гъби
250 гр. заквасена сметана
1 ч. л. прясно смлян чер пипер
1 ч. л. смлян розмарин
1 с. л. зехтин
сол на вкус
50 гр. настърган пармезан
50 гр. масло
Начин на приготвяне:
Поставяме талиателите във вряща подсолена вода, в която сме сложили и зехтина и ги варим.
Сварените талиатели, измиваме със студена вода, отцеждаме и нареждаме в подходяща тавичка, намазана с масло.
Нарязваме телешкото месо на много тънки и дълги резенчета. Запържваме в тиган с масло. Малко преди сготвянето им прибавяме гъбите, розмарина, черният пипер и сол на вкус и допържваме.
Изваждаме телешките флейки и гъбите. В тигана, в който сме ги пържили добавяме сметаната за няколко минути.
Поливаме със соса вече подредените в тавичка талиатели. Покриваме с телешкото и гъбите и поръсваме с пармезан.Запичаме до златист цвят.
Поднасяме ги в обилно поръсена с пресен магданоз.
Добър апетит!