Ако ви се хапва нещо, което се приготвя бързо и лесно и е вкусно, пробвайте тази рецепта за „хайвер” от гъби.
Необходими продукти:
500 г гъби
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
зехтин
магданоз
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват и сваряват за около 20 минути в подсолена вода. Отцеждат се хубаво и се оставят да се охладят.
След това се разбиват с пасатор, докато станат на пюре.
Лукът се накълцва на много ситно и се запържва в затоплен зехтин. Добавя се гъбеното пюре и всичко се оставя около 10 минути на огъня.
Хайверът се подправя със счукан чесън, сол и черен пипер. Сервира се с накълцан магданоз.
Да ви е вкусно!