Риба на пара с лимоново масло и гъбен сос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако искате да оставите някого без ума и дума, пригответе му тази рецепта за риба на пара с лимоново масло и гъбен сос . Това ястие е уникално вкусно, ароматно и крехко... Ммм, само като си помислим за него и ни идва да си оближем пръстите!

Необходими продукти:
800 г филе от морска риба
сол и черен пипер на вкус
2 ч. л. лимонов сок
1 парче джинджифил
1 дафинов лист
1 с. л. нарязана лимонова кора
1 ч. л. зрънца кориандър

За соса:
500 г гъби
1 стрък праз, нарязан на ситно
1 ч. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 щипка настъргана кора от лимон
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. нарязани зелени подправки - пресен лук, копър, магданоз

За лимоновото масло:
2 с. л. меко краве масло
1 с. л. нарязан на ситно пресен лук
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. пресен копър, нарязан на ситно
щипка настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:
Приготвя се сосът, като празът се задушава в зехтина, прибавя се чесънът, след 1 минута се слагат гъбите. Когато се позадушат, се подправят със сол, черен пипер, лимонова кора и зелените подправки.

В тиган се сипва чаша вода и се слагат да заврат нарязаният джинджифил, дафиновият лист, лимоновата кора и кориандъра.

Рибата се посолява, поръсва се с черен пипер, лимонов сок и малко зехтин и се слага в кошница за варене на пара и се слага се над водата с подправките за 8 минути.

Лимоновото масло се приготвя, като маслото се разбърква с лимоновата кора, лимоновия сок, лука и копъра.

Рибата се сервира веднага със соса, полята с лимоновото масло.

Добър апетит!  


 

Коментари към "Риба на пара с лимоново масло и гъбен сос ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg