Рибен гювеч. По бургаски!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Хапвали ли сте си рибен гювеч? Мммм, много е вкусен. Особено... ако е по-бургаски! Или както се казва на местен диалект: „Въъййй, харабийска работа, ей!“.

Стига с шегите обаче! Това наистина е чудесно ястие. Как става ли? Ето как...

Необходими продукти:
риба
2-3 глави кромид лук
1-2 моркова
1 глава целина
3-4 скилидки чесън
6-7 домата
100 мл олио
50 мл бяло вино
4 с. л. галета
1 лимон
черен пипер
бахар
дафинов лист
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Рибата се почиства и измива, а после се посолява и се оставя да престои около 1/2 час.

През това време лукът и чесънът се нарязват на тънки филийки, морковите и целината - на кубчета, а доматите се обелват и се нарязват на дребно.

Нарязаният зеленчук (без доматите) се поставя в гювеч или тавичка, посолява се, разбърква се добре и се задушава до полуомекване.

Към него се прибавят подправките, доматите, рибата и филийка от лимона.

Бургаският рибен гювеч се полива с олиото и виното, поръсва се с галетата и се пече в средно силна фурна (180 -200 С).

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Рибен гювеч. По бургаски!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg