Секс с приятел? Ами, кофти е!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Връзката е свързана с голямо себеотдаване, обръщане на внимание на другия, време, емоции, планове, очаквания…

С други думи – пълноценните любовни отношения с друг човек не са само цветя и рози, те изискват полагане на усилия. Така че всеки си има моменти, когато просто не е на такава вълна.

Но природата си е природа или иначе казано – трябва си секс! И в такива моменти или се хвърляме в неангажиращи отношения или превръщаме приятелските отношения в неангажиращ секс.

Колко добра идея е обаче да заложиш на стратегията: „секс по приятелски”? Ами, според проучванията по-скоро не е добра идея. Случва се, няма лошо, но не е зле да се замислим и за последствията. А те понякога могат да ни костват един стойностен човек, който да изчезне от живота ни!

Според проучване на Харвардския университет, направено сред 376 човека на възраст между 20 и 25 години, на секса по приятелски се гледа като на нещо напълно в реда на нещата. 50% признават, че са го правили, но… Оказва се и че всъщност този тип „страст” изобщо не носи толкова голямо удовлетворение в леглото.

Защо ли? Ами, странно е! Истината е, че в повечето случаи с приятел е много по-трудно да се отпуснеш под завивките. А и се оказва, че ако с него можеш да споделиш какви ли не неща, то сексуалните желания не спадат към тях.

Е, има и позитиви, разбира се. Оказва се, че при този тип отношения партньорите много по-често практикуват безопасен секс.

Така че, вие си решавате! Все пак – риск печели, риск губи. Може пък и това да е вашият начин да откриете любовта. Помните какво стана с Чандлър и Моника от „Приятели”, нали? Вярно, това е само филм, но понякога животът е по-смахнат и от най-нереалистичния филм. 


 

Коментари към "Секс с приятел? Ами, кофти е! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg